Belrobotics

Belrobotics

Maaien met klassieke zitmaaiers betekent veel werk, regelmatig onderhoud van de machines en hoge brandstofkosten. Met de robotmaaiers van Belrobotics is dit verleden tijd. Ze werken zelfstandig en onvermoeibaar en gebruiken alleen de benodigde stroom om op te laden. Hierdoor is minder personeel, geen benzine, minder energie, geen afvalverwijdering en machinetransport meer nodig. De robots van Belrobotics maken ook minder lawaai en stoten aanzienlijk minder CO2 uit.

Robotmaaiers

Belrobotics is producent van professionele robotmaaiers voor grote oppervlakten. De robotmaaiers van Belrobotics maaien volledig automatisch, zonder tussenkomst van personen velden tot wel 24.000 m2. De maaiers zijn geschikt voor sportvelden, driving ranges, openbare terreinen en privédomeinen. Elke robotmaaier heeft meerdere zwevende maaikoppen. Deze passen zich direct aan aan de eigenschappen van het terrein en zorgen voor een gegarandeerd constante maaihoogte. Zo wordt voorkomen dat het gras beschadigd wordt en dat de robotmaaier vastloopt op oneffenheden in het terrein. Drie  inklapbare roestvrijstalen snijmessen per maaikop staan garant voor een perfect gemaaid grasveld. De messen klappen automatisch in als een obstakel wordt gedetecteerd.


Andislipwielen die aangedreven worden door een krachtige motor zorgen ervoor dat de robotmaaiers van Belrobotics goed blijven functioneren op alle terreintypes, ook bij natte ondergronden en hellingen van 30% of zelfs 45%.

De maaiers van Belrobotics zijn uitgerust met messen die voor een perfecte Mulching zorgen, waardoor het gras op een natuurlijke manier bemest wordt en veel sterker wordt. Het afvoeren van maaiafval en overmatig gebruik van kunstmeststoffen is niet meer nodig.

Ballpicker

Voor golfterreinen heeft Belrobotics een ballenverzamelaar ontwikkeld. Deze Ballpicker verzamelt automatisch de golfballen op driving ranges tot 30.000 m2 . De golfballenverzamelaar gaat volledig zelfstandig aan het werk en de golfbaan kan gewoon open blijven. 

De Ballpicker heeft een verzamelbak waar 400 ballen in passen. Zodra er 250 ballen zijn verzameld, keert de golfballenverzamelaar op de driving range terug naar het basisstation om de ballen automatisch te lossen en om op te laden.

Bediening op afstand

De prestaties van de robotmaaier zijn op afstand via uw smartphone te controleren. Met een druk op de knop kunnen de maaiers gestopt, aangestuurd en opnieuw gestart worden. U wordt gewaarschuwd als er een probleem is via de Belrobotics-app.

Veiligheid en diefstalbeveiliging

De maaiers zijn uitgerust met diefstalbeveiliging en waarschuwen in geval van storing of kwade opzet via de Belrobotics-app. Met behulp van het ingebouwde 'Track & Trace'-systeem is de robot opgespoord worden. Wanneer de robot opgetild wordt of omkiept stopt hij onmiddelijk met werken.

De automatische grasmaaiers zijn zo ontworpen dat ze niet beïnvloed worden door elektromagnetische signalen. Meerdere Belrobotics robotmaaiers kunnen zich zo over zeer grote maaioppervlakten verplaatsen zonder dat ze met elkaar in conflict komen.

Meer weten?