Kuhn Bio Mulch frees voor demo beschikbaar

Momenteel beschikken we over een Kuhn Bio-Mulch frees. Deze frees is specifiek ontwikkeld voor het oppervlakkig frezen van akkers. De werkdiepte varieert van slechts 3 tot 6 cm. Hierdoor worden groenbemesters oppervlakkig in de toplaag gemengd voor een optimale afbraak. Ook voor het inwerken van organische meststoffen of compost in de toplaag is deze frees zeer geschikt.

De Kuhn Biomulch frees heeft een werkbreedte van drie meter en is uitgerust met speciale messen. Deze snijden wortels van onkruiden en groenbemester effectief door en verkleinen gewasresten voordat deze worden gemengd in de toplaag. Door de achterklep (hydraulisch) te openen wordt het materiaal naar achter geworpen om een zo luchtig mogelijk zaaibed te leggen. De diepte-instelling gebeurt door het verstellen van de loopwielen welke voor de machine zijn geplaatst, zodat deze ook de toplaag niet aandrukken na het frezen.

Niet kerende grondbewerking

Deze machine is zeer geschikt voor akkerbouwers die volgens het NKG-principe werken. Het is mogelijk om bij grote hoeveelheden groenbemester in de fronthef van de trekker een klepelmaaier te monteren om het gewas te verkleinen. Dan dient de frees voor het lossnijden van de wortels en werkt de gewasresten met de toplaag.

Demo

Deze machine is momenteel beschikbaar om te demonstreren! Meer weten of vrijblijvend demonstreren? Neem dan contact met ons op of bel 0113-23 01 12.