Nieuwe Kuhn frontmaaier en schudder voor fam. Van Schaik

Fam. Van Schaik heeft een nieuwe Kuhn frontmaaier GMD 3125 F-FF en Kuhn schudder GF 13012 aangeschaft.

Ter vervanging van hun Kuhn frontmaaier en Kuhn schudder zijn 2 nieuwe Kuhn machines aangeschaft. De frontmaaier is een GMD 3125 F-FF geworden. Deze heeft een Optidisc maaibalk met maaibreedte van 3,10 m. De maaimessen hebben naar voren een grotere overlap waardoor de maaikwaliteit nog beter is geworden. De maaibalk is geheel onderhoudsvrij en heeft door de getrokken ophanging een groot pendelbereik naar links en rechts en verticaal voor een perfecte bodemaanpassing. Dit resulteert in besparing van de graszode en zorgt voor geringe slijtage.

In combinatie met hun Kuhn achtermaaier, een GMD 4410 FF maaien ze zo in één werkgang ruim 7 m.

De nieuwe Kuhn GF 13012 schudder heeft een werkbreedte van 13 m. Deze werkbreedte komt goed uit met de maaibreedte van 7 m. Kenmerkend is de Kuhn Digidrive vingerkoppeling en de kleine rotordiameter wat zorgt voor een perfecte opname van het gewas. Het Kuhn GSC innovatieve systeem voor bodemaanpassing zorgt voor onnodige gewasvervuiling en verlengd de levensduur van de tanden. Dit allernieuwste type heeft ook het Kuhn HLC kopakkersysteem. De complete machine kan eenvoudig worden uitgeheven op de kopakker of om een sloot of greppel te passeren.

We wensen fam. Van Schaik weer veel succes en arbeidsvreugde met de nieuwe Kuhn machines en danken hen voor het opnieuw gestelde vertrouwen.