Delvano veldspuiten

Delvano veldspuiten

Reeds meer dan 50 jaar is Delvano actief op de Europese markt van veldspuiten. Vele machines hebben hun weg gevonden naar gebruikers die hoge eisen stellen aan hun materiaal. Door de jaren heen hebben de machines van Delvano bewezen hieraan te kunnen voldoen. 

Delvano produceert gedragen, getrokken en zelfrijdende veldspuiten. Spuitboombreedtes zijn leverbaar van 3 tot 52 meter. De tankinhoud kan variëren van 400 tot 7.700 liter maximaal. Naast de standaard aanwezige spuitcomputer zijn er veel technische hoogstandjes op de machines leverbaar zoals:

 • Airtec luchtinjectiedoppen 
 • Bi-Air luchtondersteuning 
 • Mid-Tech middeleninjectiesystemen 
 • Bij-injectiesystemen 
 • Rondpompsystemen met luchtafsluitbare doppen 
 • Atomatische sectieafsluiting d.m.v. GPS 
 • Varioselect dopkeuze vanuit de cabine 
 • Spoorbreedteverstelling 
 • Automatische vetsmering 
 • Bandendrukwisselsysteem 
 • Etc. 

Dit alles resulteert erin dat de spuitmachines van Delvano vaak specifiek op klantenwensen gefabriceert worden. Delvano machines blinken uit in robuustheid, lange levensduur, bedieningsgemak voor de gebruiker en eenvoudige bouwwijze.

Bediening

Over de bereikbaarheid van de cabine en de vulplaats van de tank is zeer goed nagedacht. 

Het vulplateau is ruim bemeten, zodat er voldoende ruimte is om een grote hoeveelheid bestrijdingsmiddelen mee te nemen en er daarnaast nog een middeleninjectiesysteem kan worden gemonteerd. Hierbij blijft er genoeg ruimte over om de tank te vullen en de fust te reinigen. 

Alle functies kunnen bediend worden op een ergonomisch vomgegeven console aan de rechterzijde van de chauffeur. Middels de bekende Fahr-automaat wordt de rijsnelheid geregeld door een voetpedaal, zodat de chauffeur de handen vrij heeft voor de bediening van het spuitgedeelte. 

Spuitsysteem

Bij de spuitmachines van Delvano is het vulcircuit en het spuitcircuit gescheiden. Door de montage van een aparte, onderhoudsvrije vulpomp kan het vullen in korte tijd worden gerealiseerd. Tegelijkertijd kan de spuitpomp de inhoud van de tank roeren. Deze werkwijze laat het toe dat er geen driewegkranen bediend hoeven te worden bij het vullen van de tank. De spuitpomp is leverbaar in meerdere varianten met verschillende capaciteit.

Het spuitcircuit is voorzien van één of twee aanzuigfilters en één zelfreinigend persfilter. Door middel van een hydraulische driewegkraan is het mogelijk om vanuit de cabine over te schakelen van de spuittank naar de schoonwatertank, zodat de pomp en de leidingen snel en doeltreffend gereinigd worden. 

Robuuste bouw 

Kenmerkend voor de machines van Delvano is de robuuste bouwwijze van de spuitbomen. Deze zijn opgebouwd uit ronde profielen, gemonteerd in een vakwerkconstructie. De leidingen, dophouders met doppen en afsluiters bevinden zich geheel binnen het raamwerk van de boom. Hierdoor is een optimale bescherming gewaarborgd. 

Het tweede boomdeel vouwt open en dicht in het verticale vlak. Door deze constructie treedt er geen torsie op in de binnenboom tijdens het open en dichtvouwen van de bomen, zodat een lange levensduur van de spuitbomen is gegarandeerd. De bomen zijn links en rechts apart te openen en te sluiten. Hierdoor is het mogelijk om obstakels in het veld te ontwijken zonder beide boomdelen te sluiten.

Naast de aanstootbeveiliging van het topdeel (3 doppen) is de machine voorzien van een extra beveiliging in de eerste scharnier naast de machine. Dit is van groot belang in gebieden op velden met veel obstakels en bij spuitbomen van grote breedte. 

De spuitboom is standaard gemetalliseerd, evenals de cabine. Tijdens fabricage is het staal eerst voorzien van een zinklaag (onder hitte), daarna wordt het geheel gespoten met grondlak en twee-componentenlak. Als optie is het metalliseren van het chassis mogelijk.

Kijk voor alle mogelijkheden op delvano.nl

Voor de veeleisende en kieskeurige gebruiker is Delvano uw partner, nu en in de toekomst! 

Meer weten?