Inventtech

Inventtech

Inventtech heeft de plukbandenmachine compleet vernieuwd. Verbeteringen ten opzichte van het voorgaande model zijn onderande vierwiel- en sensorbesturing. De plukbanden waar het geplukte fruit op wordt gelegd worden op de nieuwe machine elektrisch aangedreven. Bij het vorige model werden de bandjes met v-snaren aangedreven, wat vaak gedoe gaf. De machine is daarnaast met vele opties leverbaar, waaronder het Scantrac appel kwalitetismeetsysteem 

Bredere plukbanden

Daarnaast zijn de plukbanden optioneel 160 mm breed waardoor het gemakkelijker is om meerdere vruchten tegelijk op de banden te leggen en het fruit minder beschadigd.
De hoofdband bestaat bij de nieuwe Pickstar uit een band uit een stuk, waardoor er geen overgangen meer nodig zijn, en vruchten ook niet onnodig worden. Ook deze band wordt elektrisch aangedreven. en van de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van bestaande plukbandenmachines is dat de voorraadkist niet meer hoeft te roteren, waardoor de doorgang in de rijen smaller is dan gangbare bandenplukmachines en de kist ook niet telkens in de takken blijft hangen.

Breder inzetbaar

De bovenbouw van de Pickstar 4.0 kan in zijn geheel worden gedemonteerd, waarma kan het onderstel worden voorzien van een werkplateau en de machine ingezet kan worden bij bijvoorbeeld het dun- en snoeiwerkzaamheden. Wisselen duurt slechts enkele minuten.
Inmiddels zijn de eerste machines in onze regio verkocht, en vanaf half augustus is de machine in onze showroom bezichtigen. Meer weten? Neem dan contact op met Dick van Gilst, tel. 06-53 37 95 90.

Meer weten?