VA-keur

VA-keur: veiligheidskeuring arbeidsmiddelen

VA-keur is de periodieke veiligheidskeuring voor arbeidsmiddelen. Deze veiligheidskeuring wordt uitgevoerd door erkende VA-keur bedrijven die zijn aangesloten bij brancheorganisatie Fedecom.

VA-keur is breed toepasbaar voor allerhande arbeidsmiddelen: van klein elektrisch- of motoraangedreven handgereedschap tot tractoren, landbouwmachines, verreikers, shovels en heftrucks. Kortom: voor machines in de agrarische, groenvoorzienings-, infra- en cultuurtechnische sector en het intern transport.

Door het toepassen van steekproeven door een externe partij is ook de kwaliteit van de keuringen gewaarborgd. De aangebrachte keuringssticker geeft de garantie dat geen enkel veiligheidsaspect over het hoofd is gezien.

Het gemak van VA-keur

De VA-keuring is zo opgezet dat deze samen kan vallen met een periodieke onderhoudsbeurt. Dit heeft als voordeel dat uw arbeidsmiddel niet langer stilstaat dan noodzakelijk. Dankzij een digitaal keuringssysteem is het voor u als klant mogelijk om online al het gekeurd materieel inzichtelijk te maken middels rapportages. U kunt dus direct zien welke machines aan een keuring toe zijn.

VA-keur: Dat werkt zeker!

Meer weten?